Oplæg til Guldborgsunds grønne turistattraktion

Pressemeddelelse, den 28. september 2018

I slutningen af uge 40 kommer idéoplægget til Vennerslund Energi- og Naturpark i høring. Idéoplægget er første skridt til at få skabt en lokalplan for den kommende oplevelsespark for produktion af bæredygtig energi på Nordfalster.

Idéoplægget beskriver en plan for opførsel af en solcelle- og vindmøllepark, der kan generere strøm til over 16.000 gennemsnitsfamilier. To rastepladser omdannes til ladestationer for elbiler, som kan oplades direkte med den lokalt producerede vedvarende energi. Det vil være det første sted i verden, at transportsektoren kan tappe energi direkte fra kilden. Derefter er det planen at etablere en naturpark, så der laves en samlet turismeattraktion med udgangspunkt i grøn energi, bæredygtighed og natur.

”Vi glæder os til at læse borgernes idéer til energi- og naturparken. Vi er i gang med at skabe en unik attraktion, der med placeringen ud til motorvejen vil være et udstillingsvindue for den grønne omstilling i Guldborgsund. Placeringen ud til motorvejen gør, at få naboer bliver berørt,” forklarer projektejer Kim Brockenhuus-Schack.

Det er intentionen, at energi- og naturparken åbnes for interesserede borgere og turister, så der bliver skabt en ny attraktion. Der laves naturstier, der kæder energiparken sammen med en kommende naturpark, så det er muligt at tage en lokalt opladet el-cykel eller segway rundt i området. Derudover skal der laves læringsrum, der formidler viden om produktion af bæredygtig energi og områdets kulturhistorie.

”Det er alfa og omega, at vi bruger den nye lokalplan til at få skabt nye arbejdspladser i vores lokalområde, og ikke mindst at vi får formidlet den unikke fortælling, der ligger gemt i vores område. På den måde får vi skabt nye arbejdspladser ved hjælp af den grønne omstilling, og det er en ren win-win-situation for Guldborgsund Kommune,” fortæller Kim Brockenhuus-Schack.

Idéoplægget kan findes på Guldborgsund Kommunes hjemmeside fra torsdag den 4. oktober. Høringsfasen løber fra den 10. oktober til den 20. november 2018. Der afholdes borgermøde med orientering og debat på Højmølle Kro mandag den 29. oktober 2018. Yderligere information kan findes på Facebook-siden for Vennerslund Energi- og Naturpark.

Spørgsmål vedr. idéoplægget rettes til enten Guldborgsund Kommune på teknik@guldborgsund.dkeller til Kim Brockenhuus-Schack på kbs@vennerslund.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *